Миргородські лісівники протягом року посадили 1 млн. 32 тис. штук сіянців

Опубликованно: 20 января 2010 Рубрика: Район
2402 0 0 1 Размер шрифта: Добавить в закладки:

У неоднозначному фінансовому становищі опинився Миргородський лісгосп у 2009 р. Різко знизився попит на лісопродукцію, але працівникам лісу треба виплачувати заробітну плату, вчасно вносити платежі до бюджету та державних цільових фондів. Також, не дивлячись на негаразди, потрібно було зберігати та примножувати зелені скарби: створювати лісонасадження, захищати лісові масиви від шкідників, хвороб та пожеж, проводити доглядові рубання. За лісокультурний сезон 2009 року заліснено 62 гектари зрубів у низькопродуктивних насадженнях та створено 67 гектарів захисних лісонасаджень на землях, непридатних для сільськогосподарського використання.


Тобто на кожен гектар зрубів припадає 2 гектари нових насаджень. Для цього витрачено 1 млн. 32 тис. штук сіянців, вирощених у власному лісорозсаднику підприємства нашим земляком, заслуженим лісівником України Василем Нечитайлом.

Втілювали цю справу у життя, серед інших лісівників і лісокультурниці Великобагачанського та Псільського лісництв – жителі Білоцерківки С.В.Чугуй, Н.О.Дахно, Р.В.Гончарук та інші небайдужі до справ лісівничих люди.

Щоб захистити насадження від спустошливих пожеж, протягом пожежонебезпечного періоду було створено 250 км мінралізованих смуг, активно велася роз’яснювально-просвітницька робота серед населення, встановлювалася наочна агітація. Силами державної лісової охорони заготовлено 793 кг насіння лісових порід для подальшого вирощування сіянців у лісорозсаднику. Доглядовими рубаннями пройдено 179 гектарів молодняка.

Для освоєння цих обсягів держава з бюджету виділила Миргородському лісгоспу лише 9% коштів від загальної потреби – решту лісгосп осилив самотужки!

Віталій Шуба, лісничий Великобагачанського лісництва


ЧТ, 25 апреля 2024, 13:37 Курс НБУ: USD , EUR , RUR